SITGES – SPAIN

Mushroom no.71 has been abandoned outside the Church in Sitges

NO. 71

MUSHROOM

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

The Artist
April 1, 2014 at 13:32

CATALANO

Isidre: )

Abusive mushroom project.

A l’hora de presentar aquest projecte artístic anomenat originalment “Abusive Mushroom Project” caldrà fer un petit incís per definir els termes Abusive, sobretot, i Mushroom.

Abusive: groller, insultant, ofensiu

ABÚS: Abusió, excés, exageració, fart, concussió, prevaricació, extorsió,injustícia, engany, extralimitació, frau, burla, insídia, artifici, violació, sobreria, exacció, bandidatge, immoderació. // Mesura, seny, consideració com antònims.

Abusar: mal usar, excedir-se, fer-ne un gra massa, exagerar./ aprofitar-se, estafar, burlar-se, extorquir, posar la llufa. / Violar, seduir.

Abusador: Enganyador // seductor .

Mushroom: Bolets.

Créixer com bolets és una expressió que significa desenvolupar-se molt ràpid. Els bolets són els òrgans reproductors dels fongs, la seva part visible. Els micelis són els organismes vegetatius d’un fong.

Anonimat i intenció del projecte.

L’artista o creador vol mantenir un cert anonimat malgrat aquesta condició que respectarem l’artista manifesta que l’acció , projecte, que porta a terme no s’ha d’entendre com un lament o una queixa d’un creatiu que està fora del circuït expositiu o del sistema que anomenem mercat de l’art.

La seva acció, el seu projecte que podríem traduir com “bolets ofensius”o també com “sembra abusiva” és més aviat una crítica a l’estat d’aquest sistema de distribució i promoció de l’art o del món de l’art en general . Aquest artista es sent implicat en l’experimentació de noves vies de comunicació i en la lluita per la llibertat dels artistes han defensat històricament.

Aquest artista del que no revelarem la identitat s’erigeix com a defensor dels drets dels joves artistes que troben dificultats insalvables a l’hora d’exposar en les galeries tradicionals. L’artista creador del Abusive Mushrom Project creu que cal un canvi de mentalitats i d’actituds davant de l’actual estat del panorama artístic. Les galeries d’art han de renovar-se i canviar de concepte de monopoli o embut per on es vehicula el talent. Existeixen vies alternatives com ara aquesta que ell proposa i experimenta per ell mateix.

L’artista X. ha exposat regularment en museus i galeries italianes des de 2002 també ha mantingut contactes i exposicions amb artistes i galeries de Barcelona (Grup Bàtik). Ha pres part en concursos i ha estat premiat en diversos certàmens (pintura joven de Salamanca), El seu C.V. és ampli i constant exposant en importants fires d’art com per exemple l’Artexpo de Nova York (2006), També ha exposat a París ( Espace Arsinoe), Bologna (Museu Maggi) al Forte di Bard a la vall d’Aosta on actualment hi ha l’exposició Opere Maggiore de l’abbazia di Montserrat. Ha estat exposant a la Galleria Modigliani de Milà, a la fiera di Genova amb la galleria Gaudí de Madrid, al Museum of the Americas a Miami i amb una itinerant per Argentina. Així mateix ha exposat a la Marc de Puechredon Gallery de Basel (2010) i l’any 2011 en la Prebiennale di Vnezia a l’escoletta di san Giovani Battista, Campo de la Bragora.

El maig de 2013 va obrir el seu estudi El Bollidor d’Art a Sitges on resideix

El projecte Abusive Mushroom va néixer a Sitges l’octubre de 2011 com a resposta a una inquietud i com a experiment o work in proces, treball en procés de reconversió constant.

Aquest projecte es pot seguir a través d’una pàgina a Internet on es documenta cada un dels Mushroms (Bolets) que són abandonats, donats, regalats o segrestats (segons les circumstàncies). Els quadres porten unes instruccions i l’acció pretén ser un instrument per mesurar l’estat de l’art, el món artístic.

Abusive Mushroom Project crea l’obra, l’event de manera natural i també va a l’encontre del col·leccionista. D’una manera directa Abusive Mushroom crea una nova dinàmica per trencar amb un circuït que està caduc i malaltís (el de les galeries d’art tal com les consptuem en l’actualitat).

Abusive Mushroom Project és una manifestació del flux que un artista necessita.

Abusive Mushroom té l’arrogància de creure’s pels propers 10 propers anys un termòmetre de les relacions que la gent té amb l’art,

Abusive Mushroom Project vol representar tots els artistes, el projecte parla per boca de tot els artistes.

Abusive Mushroom Project es fonamenta en l’abandonament d’una obra ( un quadre on hi ha pintat un bolet) i continua amb el seguiment que a través de la web se’n fa, la comunicació, les relacions humanes.

L’abandonament es realitzarà durant la fira d’art de Sitges, es tracta de crear una experiència i fer-ne el seguiment, un procés com a experiment. Serà el primer cop que s’anuncia l’abandonament.

Aquesta pràctica artística ha creat una petita xarxa, són els amics del Abusive Mushroom. També ha suscitat experiències similars com és el cas de les pedres viatgeres sorgides a partir de la decoració d’un aparador durant la Festa de la poesia, en col·laboració amb el Taller de Núria Corretgé.

El Mushroom va acompanyat d’una carta on s’explica el projecte i s’ofereix el coontacte, es tracta de documentar l’abandonament i fer-ne un seguiment si això és possible.

Art = Vida-

Abandonament i anunci d’aquest abandonament.

Es tracta de compartir-ho amb la comunitat de Sitges doncs que la idea ha estat originada en gran part aquí. Serà el nombre 71. Que s’abandonarà. Ho podeu seguir a la pàgina web Abusive Mushroom .com.

jaum.e
April 1, 2014 at 20:40

Allo estaremos. A ver si me encuentro el abandonado. 🙂

Leave a reply